Aikuinen kiintymyssuhde

Verkkoluentosarja siitä, miten opittu kiintymyssuhdemalli vaikuttaa alitajuisesti parisuhteessa ja siitä miten turvatonta kiintymystyyliä voi eheyttää kohti turvallisempaa kiintymystä

Ilmoittaudu mukaan! - tarjoushinta 40 € (norm. 49€)

Välttelevä kiintymystyyli

Välttelevä tyyli kiintymystyyli on suhteessa  usein emotionaalisesti etäinen. Välttelevän on vaikea päästää ketään oikeasti lähelle. Hän pyrkii selviämään aina itse, yksin. Tutkimuksien mukaan välttelevästi kiintyneet ovat onnettomimpia, sillä he työntävät pois hyvin inhimillistä tarvetta läheisyyteen.

Ristiriitainen kiintymystyyli

Ristiriitainen kiintyjä kokee olevansa suhteessa altavastaaja, se joka yrittää enemmän ja se joka rakastaa enemmän. Ristiriitainen kiintyjä usein päätyy suhteessa jahtaamaan välttelevän rakkautta. Ristiriitainen kiintyjä ahdistuu helposti ja pelkää suhteen menettämistä. Ristiriitainen on usein se, joka jää pitkäksikin aikaa suhteeseen, jossa on tunnetasolla varsin yksin.

 

Turvallinen kiintymystyyli

Turvallisesti kiintynyt ei koe läheisyyttä eikä erillisyyttä uhkana. Turvallisessa suhteessa on tilaa läheisyydelle ja erillisyydelle. Turvallisesti kiintyneet eivät pelaa pelejä, viestivät tunteistaan ja tarpeistaan suoraan. He haluavat kohdella kumppaniaan kunnioittavasti ja tietävät olevansa itse rakastavan kohtelun arvoisia.

Kiintymyssuhdemalli lisää ymmärrystä itsestä ja ihmissuhdekaavoista

Kiintymyssuhdeteoriassa on neljä erilaista kiintymystyyliä. Välttelevä, ristiriitainen, turvallinen ja jäsentymätön (n. 2-3% väestöstä).

Sivun yläosassa olevat kuvaukset olivat tietysti hyvin typistettyjä yleistyksiä. Jokaisella kiintymystyylillä on omanlainen suhde läheisyyteen ja konflikteihin. Kiintymystyylinsä tunteminen lisää itsetuntemusta ja tuo konkreettista ymmärrystä siitä, miten itse voi aikuisessa parisuhteessa (jo olevassa tai tulevassa) löytää tervettä suhdetta läheisyyteen ja eheyttää turvatonta tapaa kiintyä.

Kiintymyssuhdemalli aikuisessa suhteessa käsittelee sitä, miten parisuhteessa aktivoituu alitajuisesti lapsuudessa omaksuttu kiintymystyyli. Tämä tuo suhteeseen usein omat ydinhaasteet ja kivut, joihin voi olla vaikea päästä kiinni muuten.

Kiintymyssuhdemallin on löytänyt psykoanalyytikko ja psykologi John Bowlby. Hänen jälkeensä moni muu alan ammattilainen on jatkanut aiheen tutkimuksia mm. aikuisen parisuhteen näkökulmasta. Luentosarjassa pyrin tuomaan kiintymyssuhde- ymmärrystä helposti ymmärrettävästi ja maanläheisesti esille

Läheisyys ja terve erillisisyys ovat turvallisen kiintymyksen lahja

Usein haasteet parisuhteissa johtuvat kiintymystyylistä, joka ei ole turvallinen. Kiintymystyyli ei tietenkään ole ainoa haaste parisuhteissa, eikä siten myöskään kaiken kattavia selityksiä tarjoava. Meillä jokaisella on lisäksi oma persoonamme, haavamme, pelkomme, toiveemme, kaipuumme ja opitut reagointimallimme.

Ymmärtämällä edellä mainittuja yhdessä kiintymyssuhdemallin kanssa, lisääntyy ymmärrys itsestä ja ihmissuhteista merkittävästi. 

Hyvä uutinen on se, että kiintymyssuhdemallia voi eheyttää, jos se ei ole turvallinen. Se ei ole ihan pikku juttu, mutta on hyvä tietää että se on mahdollista sitoutumalla omaan eheytymiseen.

" Aivan valtavan hyvä ja syvälle vaikuttava kurssi. Synnyttää paljon sisäistä myllerrystä, mutta juuri sellaista mikä tekee elämästäni ja vuorovaikutuksesta entistä parempaa ja lämmön tunnetta synnyttävää. Kuuntelen videoita monia kertoja. Joka kerta löydän jotain uutta. Nyt taas pienen tauon jälkeen oivalsin uutta."

Miten käytännössä?

  • Kaikki 5 luentoa ovat heti katsottavissa/kuunneltavissa
  •  Voit katsoa ja kuunnella luennot silloin kun sinulle sopii
  • Kaikki luentovideot saa ladata itselleen talteen eli niitä voi katsoa useampaan kertaan 
  • Yhden luennon kesto on n. 45 min
  • Verkkoluentosarja sisältää 5 luentoa sekä pienet muistiinpanot

Hinta: 49€

Verkkoluentosarjan ohjaa Eevi Minkkinen, itsetuntemusohjaaja ja kouluttaja, sekä parisuhteissa kantapään kautta oppija.

Ilmoittaudu mukaan 40 € (norm. 49 €)
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.